sv Poortugaal – De Meeuwen en vv Rhoon – Rijnmond H. Sport – wedstrijden van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Na een rustperiode van 14 dagen voor de meeste van onze regioclubs, gaan we komend weekend beginnen aan de finale van dit seizoen. Oftewel de laatste 3 competitierondes, waarin de spanning voor een aantal teams om diverse belangen, te snijden is. Vandaar dat we ook in plaats van 1, dit keer 2 wedstrijden van de week uitgekozen hebben!!

Dat geldt helaas niet meer voor Barendrecht in de 2e Div.  Zoals het er nu naar uitziet, is directe degradatie niet meer af te wenden en kan dan ook zaterdag in de uitwedstrijd tegen GVVV al zijn beslag krijgen. Dan moet men zelf wel verliezen en de 2 ploegen boven hen winnen. Maar goed alleen een enorm wonder kan hun nog redden en gezien het resterende programma is die kans uiterst klein.

Smitshoek daarentegen kan in de Hfd. Kl. A zorgeloos de competitie uitspelen. Ook zij moeten een uitwedstrijd afwerken en wel tegen het Amsterdamse Swift. Deze ploeg heeft 1 punt meer, dus wellicht kan bij winst van de Smitshoekers van plaatsje gewisseld worden en zit er zodoende toch nog wat spanning op deze wedstrijd.

Aan spanning geen gebrek bij sv Poortugaal die bezig is te proberen aan de nacompetitie, voor het behoud van het 1ste klasse schap, te ontsnappen. Daar kan zaterdag een goede stap in gezet worden als men thuis wint van hekkensluiter De Meeuwen. Reden genoeg voor ons om dit als wedstrijd van de week te bestempelen , waarbij ik het genoegen heb, deze wedstrijd te mogen verslaan.

In de 3e kl. D  staat er ook een prachtige wedstrijd op het programma als Rijnmond H. Sport op bezoek komt bij Rhoon. Beide ploegen zijn veilig, maar voor Rhoon speelt er nog iets anders, namelijk de eventueel te behalen 3de periodetitel. Als dat zou lukken is het een wondertje op zichzelf. Na praktisch het hele jaar in de onderste regionen gebungeld te hebben, vielen de puzzelstukjes een aantal weken geleden dermate in elkaar, dat het ene na het andere punt gepakt werd.  Met nog 3 wedstrijden voor de boeg is de stand in deze periode als volgt: Rhoon heeft 16 punten, OVV 13 , Oud Beijerland 12 en ’s Gravendeel 12. Er moet dus gewonnen worden om  in de race te blijven. In dat geval zou men tevens ook de gasten in de algemene ranglijst voorbij gaan en de 6de  positie in gaan nemen. Nogmaals wie had dat een tijd geleden gedacht? Daarom hebben we dit ook tot wedstrijd van de week benoemd, waarbij Arie Korteweg voor ons het verslag ervan voor zijn rekening zal nemen!

In deze zelfde klasse is de spanning er voor Pernis in zoverre vanaf, dat men weet in de nacompetitie te moeten proberen het 3de klasse schap nog te behouden. In de thuiswedstrijd tegen het in de laatste tijd wat terug gevallen Rozenburg kan men daar vast warm voor draaien.

Al die sores gaat aan WCR zaterdag in de 3e kl. G voorbij. In de eerste plaats staat men zo wie zo veilig en daarbij is er ook geen degradatie mogelijk aangezien er geen 5de klasse onder de 4de bestaat tot nu toe. In de uitwedstrijd tegen het op 2de plaats staande BZC/Zuiderpark kan er dus lekker onbevangen gebald worden!!

Ook Meeuwenplaat kan onbezorgd aan de laatste 3 wedstrijden beginnen. Ze hebben het in hun 1ste seizoen in de 2e kl. D voortreffelijk gedaan en staan dan ook op een meer dan keurige 6de plaats. Zondag komt het op de op dtwee na onderste plaats staande XerxesDZB op bezoek. Normaliter geen probleem voor de Hoogvlieters, maar ja een kat in het nauw enz. Dus oppassen geblazen!!

WCR staat zondag voor de moeilijke uitwedstrijd tegen Dubbeldam. Beide ploegen moeten winnen om uitzicht te houden op een eventuele promotie. Dus spanning genoeg in deze kraker.

Ook de korfballers gaan beginnen aan het laatste gedeelte van het veldseizoen. Alleen moeten zij nog 5 wedstrijden. RWA staat er gelukkig in de 1ste Kl. F heel wat beter voor dan in het zaalseizoen. Momenteel bezetten zij samen met KCR een gedeelde 2e 3n 3e plaats met 11 punten. Zaterdag moet men uit naar het met 2 punten op de onderste plaats staande Juliana. Bij winst is men veilig en kan men verder naar boven kijken, temeer daar volgende week dat zelfde KCR op bezoek komt!!

Ook Nikantes doet het in de 4de Kl. I een st6uk beter dan in de zaal. Momenteel staan  ze op een 3de plaats met 6 punten achterstand op Dubbel Zes. En dat is tevens de tegenstander van zaterdag die men in een uitwedstrijd zal moeten bestrijden. Winst zou dan ook prachtig zijn om het verschil te verkleinen!!

Resumerend staat ons, zeker wat de clubs aangaat die wij volgen, een spannend weekend te wachten, waar wij uiteraard met ons sportprogramma zoveel mogelijk verslag van zullen doen via 2 live verslagen en vanuit de studio door  Dick v.d. Meer die zowel de presentatie als de techniek en muziek voor zijn rekening neemt. Dit laatste omdat Jeroen helaas nog niet hersteld is van zijn fiets ongeval. We wensen hem daarbij uiteraard een spoedig herstel toe!

Zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur wordt het dus weer een sportief feestje op RTV Albrandswaard. Wij zijn erbij en hopelijk u allemaal ook!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.

(Visited 35 times, 1 visits today)