Mevrouw Jolanda de Witte voorgedragen als nieuwe burgemeester van Albrandswaard.

ALBRANDSWAARD – De gemeenteraad van Albrandswaard heeft maandagavond besloten mevrouw J.H.C. (Jolanda) de Witte voor te dragen als nieuwe burgemeester. Zij volgt Hans Wagner op, die In juni 2018 aankondigde niet voor herbenoeming beschikbaar te zijn. Mevrouw De Witte is momenteel wethouder in de gemeente Zwijndrecht en is lid van D66.
 
Mevrouw de Witte heeft een bestuursstijl die goed bij Albrandswaard past, namelijk verbindend, onafhankelijk en coachend. Daarbij is zij authentiek en heeft ze én geeft ze oprechte aandacht. De gemeenteraad ziet haar in het midden van onze samenleving staan en makkelijk contacten leggen.

Ze heeft een scherp oog voor het belang van alles en iedereen en weet deze met elkaar te verbinden. Daarnaast neemt ze veel bestuurlijke ervaring én een voor Albrandswaard relevant netwerk mee. Ze straalt een natuurlijk gezag uit dat goed aansluit bij het zijn van boegbeeld binnen en buiten Albrandswaard.

Haar bestuurlijke sensitiviteit, daadkrachtig en stevigheid is precies wat Albrandswaard de komende jaren nodig heeft.

De installatie van mevrouw De Witte is op maandag 1 juli.

Thomas van Knaap (EVA) was voorzitter van de vertrouwenscommissie. Hij vertelt over de procedure en hoe het nu verder gaat.

Thomas van der Knaap – voorzitter vertrouwenscommissie
(Visited 88 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *