Feestelijke ingebruikname ‘Duo fiets’ op zaterdag 11 mei.

ALBRANDSWAARD. – Begin dit jaar is Esperanza Albrandswaard na de ‘Week tegen Eenzaamheid’ gestart met het project ‘Duo Fiets’. Met financiële bijdragen van fondsen, stichtingen, instanties, bedrijven en acties is het gelukt het bedrag bij elkaar te krijgen en is de ‘Duo Fiets’ inmiddels geleverd.

Bij de feestelijke ingebruikname op 11 mei willen Esperanza en SWA zoveel mogelijk inwoners van Albrandswaard betrekken. Tussen 10.15 en 11.00 uur wordt iedereen uitgenodigd met z’n eigen fiets naar Stout-Fietsen (Kleidijk 8-10 in Rhoon) te komen. Hier begint het feest met koffie, thee en limonade en kan de duo fiets in z´n opvallende appel groene kleur bezichtigd worden. Fietsmaatjes geven uitleg over alle mogelijkheden van de duo fiets. Kinderen maar ook volwassenen kunnen hun eigen fiets versieren met groene ballonnetjes, groene lintjes en bloemenslingers.

Om 11.00 fietsen we met elkaar voorafgegaan door de duo fiets naar het centrum van Rhoon en daarna naar het centrum van Poortugaal waar steeds even wordt gestopt om duofiets-flyers uit te delen.

Vanaf Poortugaal fietsen we naar de “boulevard” van Albrandswaard waar dan om circa 12.30 uur bij JCA (Albrandswaardsedijk 180) de duo fiets officieel in gebruik wordt genomen. Wethouder sociaal domein Mieke van Ginkel, de directeur-bestuurder van SWA Tonia Ruybroek en 2 fietsmaatjes zullen de ceremonie voltrekken. Blaaskapel de “Helletrotters” uit Hellevoetsluis zal het geheel muzikaal begeleiden.

Na deze feestelijke gebeurtenis is er voor iedereen een hapje en een drankje. Ook kan een kort ritje samen met een fietsmaatje op de duo fiets worden gemaakt. Stichting Welzijn Albrandswaard en Esperanza hopen dat veel inwoners van Albrandswaard mee zullen fietsen en bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig zullen zijn en natuurlijk ook dat veel mensen van de duo fiets gebruik zullen gaan maken.

De duo fiets is uitgevoerd met trapondersteuning, is erg stabiel en veilig voor iedereen. Op de duo fiets kan je of ’s morgens of ‘s middags een fietstochtje maken. Je bepaalt zelf waar heen en voor hoe lang. Samen met een familielid, vriend(in), kennis, straatgenoot of mantelzorger een tochtje maken en genieten van de prachtige omgeving. Voor mensen die geen eigen begeleider hebben staan er betrouwbare ‘duo fiets vrijwilligers’ (fietsmaatjes) klaar om samen op pad te gaan.

Begeleiders moeten 18 jaar of ouder zijn en krijgen i.v.m. de veiligheid voorafgaand aan het eerste gebruik een uitgebreide duo fiets instructie. Het gebruik van de duo fiets is op eigen risico. De planning en uitvoering van het project gebeurd door Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA).

Iedereen die gebruik wil maken van de duo fiets kan contact opnemen met SWA (tel. 010-5018322 of e-mail info@welzijnalbrandswaard.nl. SWA zoekt dan een passende mogelijkheid om met de duo fiets te gaan fietsen. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage na de fietstocht wordt wel op prijs gesteld! Als je fietsmaatje wilt worden neem dan ook contact op met SWA.

(Visited 46 times, 1 visits today)